1 Temmuz 2014 Salı

RAMAZAN İÇİN KOLAY HAFİF PATLICAN YEMEĞİ YAPILIŞI VE TARİFİ


Malzemeler:
* 2-3 tane yıkanmış,soyulmuş ve küp küp doğranmış tuzlu suda ıslatılmış patlıcan
* 1 avuç dana kıyma ( isteğe bağlı)
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 7-8 diş soyulmuş sarımsak
* 3*4 tane küçük küçük doğranmış yeşil biber
* Tercihe göre 1 tane küçük doğranmış kırmızı yağ biberi
* 2-3 tane kabuğu soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* Tuz,baharat

Yapılışı:
* Öncelikle bütün sebzeleri yıkayın soyun ve doğrayın
* Patlıcanları bol tuzlu suda 30 dk. bekletin
* Çıkarın iyice süzün hatta kağıt havlu ile kurulayın

*Ocağın üzerine tencereyi veya tavayı koyun altını yakın
* Yağı koyun ve kızdırın ( yağ miktarı ve çeşidi tercihe göre)
* Soğanları koyun kavurun ( 5 dk)
* İçine kıymayı ilave edin 5 dk daha kavurun
* Sırayla sarımsakları, biberleri atın 5 dk. kavurun

* Patlıcanları tencereye( ben tavada yaptım) ilave edin
* En son domatesleri koyun
* Tuz ve baharat koyun
* Tuz ,baharat miktarı ve çeşidi size kalmıştır.
* Kapak ile tencerenin ağzını kapatın
* Domatesler suyu bıraksın
* Kapağını açın
* Az sulu olacak şekilde 30 dk. pişirin

* Yemeği 10 dk. dinlendirin 
* Sıcak sıcak servis yapın
* İsteyen börek içi olarak kullanabilir.
* Afiyet Olsun..


MAL BULUNUR, CAN BULUNMAZ.

Hiç yorum yok: