17 Haziran 2014 Salı

RAMAZAN PİDESİ İLE KIYMALI PİDENİN YAPILIŞI


Malzemeler:
* 1 tane ramazan pidesi ve düz tandır ekmeği

Üzeri İçin:
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 100 gr yağlı dana kıyma
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 kase rende kaşar
* 1 avuç kıyılmış maydanoz
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 1 tane ince kıyılmış yeşil biber
* Tercihe göre içine 2 tane çırpılmış yumurta
* Tuz, baharat

Süslemek İçin
* 2-3 tane küçük domates
* 2-3 tane yeşil biber


Yapılışı:
* Öncelikle fırından bir tane pide veya tandır ekmeği alın
* Evdeki bayat pide ile daha güzel olur.

* Pideyi ortadan keskin ve uzun bir bıçakla ortadan kesin


* Elinizde iki tane taban yapabilecek ekmek olacak
* Pidenin üzerine bolca tereyağ sürün
* Pidenin alt tabanına bolca kaşar rendesi serpin
* Daha önce tarifini verdiğim kıymalı harcı yapın
* Tarife buradan ulaşabilirsiniz.

* Kaşarın üzerine bolca kıyma harcı yayın

* Ekmeğinizin tamamını kaplayınca üzerine tekrar kaşar serpin

* Pidenin alt tabanını peynirli yapabilirsiniz
* Peynirli harç yapın

* Malzemeli pideleri 180 derecede ısıtılmış fırında
* Fırının üst katında hatta sadece üstünü açın
* Üzeri kızarana kadar pişirin

* Pideler pişerken domates ve biberlerle süsleyin

* Süslenen pide fırında iyice kızartılmalıdır.


* Kızaran ve fırından çıkan pidelerin üzerine tekrar kaşar rendesi serpebilirsiniz.

* Sıcak pidelerin üzerine tereyağ parçaları koyun eridiği zaman sıcak sıcak servis yapın.

* Aynı işlemler peynirli pide için de yapın.


* Pidelerinizi dilimleyerek servis yapın
* Afiyet Olsun.


BOŞ GEZMEKTEN, BEDAVA ÇALIŞMAK DAHA İYİDİR.

Hiç yorum yok: