4 Aralık 2013 Çarşamba

KOLAY PATATESLİ ÇÖREK


Malzemeler:

Hamuru İçin:
* 2 tane yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 5 su bardağı kadar elenmiş un
* 1 paket kabartma tozu
* 3-5 damla sirke
* Tuz


İçi İçin:
* 5-6 tane haşlanmış soyulmuş ezilmiş patates
*1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı salça
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* Tuz,karabiber,pul biber


 Üzeri İçin :
* Susam, çörek otu
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı: Hamur malzemelerini gen,iş bir kap içinde karıştırın ve iyice yoğurun üzerini kapatın dolapta 1 saat dinlendirin. Diğer tarafta iç malzemesini yapmak için bir tava içinde soğanları yağ içinde kavurun haşlanmış ve ezilmiş patatesleri ekleyin biraz kavurun, üzerine tuzu,baharatları ve maydanozları ekleyin ve ocağın altını kapatın.İç malzemesinin soğumasından sonra hamuru alın şekilde görüldüğü gibi dikdörtgen bir şekil verin ortasına patatesli harcı koyun ve rulo yapın yağlanan kek kalıbının dibine susam ve çörek otu serpin üzerine rulo yaptığınız hamuru yerleştirin elinizle bastırın, üzerine biraz sıvı yağ sürün, 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin, biraz ılıyınca ters çevirerek çıkarın ve dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Çok kolay ve az malzemeli bir kek kalıbında yapılan bir çörektir.
* İçine isteyen istediği malzemeyi koyabilir.
* Bu ölçü orta boy bir kalıbına iyi geliyor.
* İçine sıvı yağ yerine zeytinyağ koyabilirsiniz.
* Sıvı yağı zeytinyağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz.
* İçindeki tuz,baharat ve yeşillik miktarları size kalmıştır.


* Un aza veya çok olabilir.
*Siz kulak memesi yumuşaklığında hamuru ayarlayın.
* Ben patatesli yaptım.
* İsteyen peynirli,kıymalı,ıspanaklı,pırasalı,kavurmalı yapabilir.


* Hamurun dinlenmesi çok önemlidir.
* Sirke hamuru gevrek yapıyor.
* Kalıbı ters çevirince susamlar üste duruyor.
* İsteyen hamuru oklava ile açabilirsiniz.
* Ben elimle açtım.
* Hamuru çok ince açmayınız.



ÖĞÜTÜLMÜŞ UN TEKRAR ÖĞÜTÜLMEZ.

2 yorum:

NİRVANA dedi ki...

cok begendim butarifi ellerine saglık ablacım...sevgiler...

Nurşen Aksoy dedi ki...

Değişik bir lezzet olmuş,ellerinize sağlık..