27 Kasım 2013 Çarşamba

KAVURMALI ÜÇGEN PİLAV MAKARNA


Malzemeler:
* 1 büyük kase evde kesilmiş üçgen makarna
* 1 küçük kase kavurma
* 1 tane ince kıyılmış soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 tane küçük küçük doğranmış havuç
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, baharat çeşitleri


Yapılışı: Makarna tenceresinde tereyağ da soğanları ve havuçları  birlikte biraz kavurun üzerine etleri ilave edin, makarna miktarına göre bir miktar su ve tuz koyun kaynamaya başlayınca makarnaları atın pilav gibi pişirin, suyunu çektikten sonra demlenmesi için üzerine kağıt havlu koyun, iyice demlenen makarnayı servis edin.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Bu yemeği istediğiniz makarna ile yapabilirsiniz.
* İsteyen tavuk eti ile yapabilir.
* Kavurması olmayan etleri iyice pişirin ve yapın
* İsteyen başka sebzelerde koyabilir.


* Ben evde yapılan üçgen makarna (hamur) ile yaptım.
* Baharat ve tuz miktarları size kalmıştır.
* Bu makarnanın özelliği pilav gibi pişmesidir.
* Yağ miktarını kendiniz ayarlarsınız.
* İsteyen üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz.
* Su miktarını pirinç gibi ayarlıyorum.
* 1 kase makarnaya 1,5 kase su koyuyorum.



AĞLAYANIN MALI GÜLENE HAYIR ETMEZ.

Hiç yorum yok: