12 Eylül 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASINI BİRDE FIRINDA YAPIN


Malzemeler:

* 1 kg dolmalık biber
* 2-3 adet yemeklik incecik doğranmış kuru soğan 
* 3 su bardağı  bardağı dolmalık pirinç,
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1/2 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
* 1 çay kaşığı sumak* Yarım demet maydanoz,dereotu,nane
* Tuz, baharat çeşitleri (yeni bahar,karabiber,tarçın)
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 paket çam fıstığı(dolmalık fıstık)
* 1 avuç kuş üzümü
* Üzerlerine kapak yapmak için 2 tane domates
Yapılışı: Geniş bir tencerede doğranmış kuru soğanları zeytinyağı içinde  kavurun üzerine yıkanmış süzülmüş pirinçleri dökün iyice kavurun tuzunu şekerini ilave edin  üzerini örtecek kadar su koyun pişirin suyunu çekince yeşilliklerini ve baharatlarını ekleyin,kapağını kapatın dinlendirin, diğer tarafta biberlerin içini çıkarın yıkayın süzdürün içlerini biraz tuzlayın dinlenen dolma içini biberlere doldurun ağızlarına birer parça domates koyun, fırın kabına dizin 1-2 su bardağı su koyun, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, 180 derecede ısıtılmış fırında biberler pişene kadar fırınlayın,soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Zeytinyağlı dolmalar fırında yapılınca daha lezzetli olur.
* Dolmanın içi piştiğinden fırında biberler pişene kadar tutun.
* Pirincinizi mutlaka dolmalık olarak tercih edin.
* İç malzemeyi pişirmeden de zeytinyağlı dolma yapabilirsiniz.
* Baharat,tuz ve yeşillik miktarları size kalmıştır.
* Zeytinyağlı dolmalardan yağı kısmayın.
* Bir gece bekletildikten sonra tüketilmesi tavsiye edilir.
* Başka dolma ve sarma çeşitleri için Tık.Tık..


ADAM BİLDİM EŞEĞİ, ALTINA SERDİM DÖŞEĞİ.

Hiç yorum yok: